recent
Güncel Haberler

Ukrayna'da Savaş, Video Oyun Stüdyoları Harekete Geçiyor

Ana Sayfa
Ukrayna'da Savaş, Video Oyun Stüdyoları Harekete Geçiyor

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından ilk 24 saat içinde tüm dünya bu olaydan etkilenmiş ve öfkesini dile getirmişti. Video oyunu oyuncuları da çok sayıda Ukrayna halkına destek verdi ve hatta bazıları sivillere ve silahlı kuvvetlere yardım etmek için finansal olarak harekete geçti.

Ukrayna halkını ve saldırıya uğrayan ülkede bulunan stüdyoları desteklemek için, özellikle Avrupa'daki video oyun endüstrisindeki oyuncular tarafından çok sayıda bağış çağrısı paylaşıldı.

Ağırlıklı olarak Avrupa seferberliği (şimdilik)

Rusya Perşembe sabahı Ukrayna'yı işgal ettikten sonra duygu dünyayı sardı. Bu istila birçok lider tarafından değersiz ve tehlikeli olarak tanımlanıyor. İlk çatışmalar şimdiden düzinelerce Ukraynalı asker ve sivil öldürüldü. Uluslararası alanda yaygın olarak kurulmuş olan video oyunu endüstrisi bu saldırıya hızlı tepki verdi ve birçok oyuncu bağış için destek ve çağrı mesajları yayınladı.

Birçok Avrupa stüdyosu veya yayıncısı sivil nüfusa yardım sağlamak için seferber oldu. Savaş karşıtı oyun This War of Mine'ın arkasındaki Polonyalı 11 bit studios, sosyal ağlarda, platformdan bağımsız olarak oyunun ve DLC'nin satın alınmasından elde edilen kârın %100'ünü yedi gün boyunca vermeye istekli olduğunu duyurdu. Ukrayna Croix Rouge. Bu karar, Good Old Games'ten (GOG) Polonyalı yurttaşları tarafından da destekleniyor ve oyunu platformlarında satın almak için elde ettikleri kârın tüm yüzdesini Croix Rouge'a da bağışlayacaklarını açıklıyor.

Raw Fury de Croix Rouge'a bağış yapacak ve oyuncuları bir tweet'te bağış bağlantısını paylaşarak aynısını yapmaya çağırıyor. Bungie konuştu ve yardım etkinliğinin ilk 48 saatinde alınan bağışların %100'ünü verecek.

Ukrayna'da dayanıklılık

Doğrudan Rus saldırısından zarar gören Ukraynalı stüdyolar, hem olayları kınamak hem de topluluklarına güven vermek için sosyal ağlarda çok hızlı tepki verdi. Sengi Games (The Serpent Rogue), Vostok Games (Survivarium) ve hatta Frogwares (The Batan City) konuyla ilgili konuştu ve “Rus saldırganlığına” son verilmesi çağrısında bulundu.

GSC Game World, stüdyo şu anda merakla beklenen S.T.A.L.K.E.R. 2, ağlar hakkında diğer endüstri oyuncularından ve onların hayranlarından somut eylemler talep eden bir bildiri yayınladı. Özellikle, onlardan Ukrayna Ulusal Bankası tarafından oluşturulan Ukrayna silahlı kuvvetleri için bir yardım hesabına bağış yapmalarını istedi.


Kaynak : GamesIndustry

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent