recent
Güncel Haberler

Microsoft ve Nintendo Muhtemelen Sony Gibi Konsol Fiyatlarını Yükseltmeyecek

Ana Sayfa
Microsoft ve Nintendo Muhtemelen Sony Gibi Konsol Fiyatlarını Yükseltmeyecek

Sony, zorlu ekonomik koşullar ve devam eden tedarik sorunları nedeniyle birçok bölgede PlayStation 5 fiyatlarını artırıyor. Fiyat artışı özellikle Avrupa, Birleşik Krallık, Japonya, Çin, Avustralya, Meksika ve Kanada'yı etkiliyor.

Bu neredeyse eşi benzeri yok! PlayStation 5, ikinci yılına yaklaşırken fiyat düşüşü görmeyecek, ancak belirli bölgelerde artacak...

Ve ülkemizde ne yazık ki bu küresel artıştan endişe duyuyor! Ülkemiz'de de artması bekleniyor.

ABD'de hiçbir şey yok, ancak bu bölgeler dünyanın geri kalanının çoğunu kapsıyor.

Sony'den önce Meta, Meta Quest 2 VR başlıklarının fiyatını artırarak iki yıllık kulaklıkların fiyatlarını 100$ artırdığını duyurdu. Fiyat artışı tarihi bir şeydi; Normalde fiyatlar zamanla düşer, yükselmez.

Peki Sony üç büyük konsoldan birinin fiyatını artırırsa diğer ikisine ne olur? Neyse ki, Nintendo gelecek hakkında oldukça net. Nintendo patronu Shuntaro Furukawa bunu bir hissedarlar toplantısında çok net bir şekilde ortaya koydu.

"Fiyatlandırma stratejileri hakkında yorum yapamasak da şu anda tüm ülkelerde enflasyon veya artan satın alma maliyetleri nedeniyle donanımımızın fiyatını değiştirme planımız yok," dedi Furukawa, "Devam eden müzakerelerde gelecekteki fiyatlandırma stratejilerimizi dikkatli bir şekilde belirleyeceğiz.

Daha yakın zamanda, Nintendo, Sony'nin duyurusunu takiben Eurogamer hakkındaki konumunu yineledi.

Switch'in birdenbire daha pahalı olmaması biraz güven verici ama bana mantıklı geliyor. Anahtar her yerde. Çok büyük miktarlarda yapıldı. Herkesin zaten bir fiyatı varsa, kamuoyunda fiyatı yükseltmeye değmez. En azından benim kişisel okumam bu.

Sony fiyatları yükseltiyor. Nintendo değil. Microsoft ne yapıyor?

Microsoft biraz daha kasvetli. Microsoft'un açıklaması aslında ilk oldu. Her ne kadar okuma şekli yakın gelecekte bir fiyat değişikliği için kapıyı açık bırakıyor. Microsoft, Windows Central'a fiyatı artırmak için acil bir plan olmadığını söyledi. Ancak, çalışmalarını sürekli değerlendirmeye karşı da uyarıyor.

Sony'nin bu hamlesine kesinlikle daha temkinli bir yanıt ve fiyat dalgalanmalarına yer bırakmıyor. Ayrıca fiyat indirimleri için kapıyı açık bırakır.

Microsoft, Sony'nin fiyat artışını bir fiyat düşüşüyle ​​takip ederse, neslin geri kalanı için PlayStation 5 için yıkıcı olabilir. Sonuçta, büyük bir fiyat farkı Xbox 360'ın PlayStation 3'ten daha iyi performans göstermesine yardımcı oldu.

Malzeme de çok pahalı. Bugünün PlayStation konsolunu satın almanın tek yolu bir saniye (veya benim durumumda üçte bir) daha uzun süre çalışmak mı emin değilim.


Kaynak: Basın Bülteni

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent