recent
Güncel Haberler

Alita 2'nin Geleceği: Yönetmenler ve Yapımcılar Ne Diyor?

Ana Sayfa
Alita 2'nin Geleceği: Yönetmenler ve Yapımcılar Ne Diyor?

'Alita: Savaş Meleği'nin devam filmi için bir çaba içerisinde olduğumuz bir proje var. Robert ile bu konuyu tartıştım ve umarım bu proje hayata geçer. Ancak şu an için kesin bir tarih belirtmek istemiyorum; aksi takdirde bu durum benim için zorlayıcı olabilir,' diyen Lightstorm Entertainment yapımcısı Jon Landau, Alita 2 konusundaki düşüncelerini ifade etti. Birkaç ay sonra, yönetmen James Cameron konuya dair kapsamlı bir açıklama yaparak projeye olan ilgisini yeniden vurguladı. Şimdi merak edilen soru şu: Bu sözler somut eylemlerle mi desteklendi?

Alita 2 hala devam ediyor mu? Ne zaman yayınlanacak?

Gunnm'ın canlı aksiyon uyarlaması olan Alita: Savaş Meleği büyük bir başarı elde edemedi ama herkes bundan yararlandı. Eleştirmenlerden ılımlı eleştiriler almasına rağmen, film sinemaseverler arasında ün kazandı ve yönetmen Robert Rodriguez'i bile şaşırttı. Bu kadar önemli sayıda insanın bir devam filmi talep edeceğini hiç beklemiyordu. Ancak bazı kişiler Alita 2 için yanıp tutuşuyor. James Cameron ve yapımcı Jon Landau tarafından paylaşılan bu arzu, bir temenninin ötesine geçiyor.

Cameron, çekim sürecini kolaylaştırmak için evlerinden birini satmayı da içeren vizyonunu gerçekleştirmeyi çoktan titizlikle planladı. Cameron bu planın gerçekleşeceğinden emin olduğu için harekete geçti.

"Avatar için Wellington'da (Not: Yeni Zelanda) ve Los Angeles'ta çalışıyorum. Yeni Alita: Savaş Meleği filmleri için ise Austin'de çalışmaya başlayacağım. Bu nedenle, Gaviota sahilindeki büyük çiftliğimizi tutmanın artık anlamı kalmadı," ifadesinde bulundu. Alita filmi sayısı artacak mı? Evet, iki ek film için temel hatlar zaten belirlenmiş durumda.

Alita 2 için bir tarih var mı? Jon Landau'nun bir röportajında, görüşmelerin hala devam etmekte olduğunu ve ilk uzun metrajlı filmden gurur duyduğunu ifade etti.

Bu filmle gurur duyuyorum, özellikle de Avatar ile eş zamanlı olarak üretildiği için. Robert'la birlikte setteydik ve çok heyecanlıydık. Filmin yapımında da yer alan James Cameron bir akşam HBO'da filmi izledi. Ardından beni aradı ve "Jon, Savaş Meleği bu akşam televizyondaydı ve ben de izlemek istedim" dedi. İyi bir film (gülüyor). Bu evrende daha fazla şey yapabilmek istiyorum. ScreenRant aracılığıyla.

Avatar 2 ve James Cameron, Disney için iki altın yumurta

Mickey Mouse'un şirketi henüz yeşil ışık yakmadı, ancak James Cameron'un teklifini reddetmek pek mümkün görünmüyor.Avatar 2, 2,3 milyar doların üzerinde hasılat elde ederek, Avengers Endgame ve ilk Avatar ile birlikte tüm zamanların en yüksek hasılat elde eden ilk 3 filmi arasına girerek dikkat çekici bir gişe sonucuna imza attı! Görünüşte imkânsız olan bu başarı filmin ihtişamını daha da arttırıyor. En yeni Na'Vi macera filmi 2023 yılında ABD'deki diğer tüm Disney yapımlarını geride bırakarak 283 milyon doların üzerinde hasılat elde etti.

Karşılaştırmak gerekirse, Ant-Man ve Wasp: Quantumania, The Marvels, Wish, The Haunted Mansion, The Creator ve Indiana Jones 5 aynı gişe başarısını elde edemeyerek yetersiz kaldı. Quantumania, The Marvels, Wish, The Haunted Mansion, The Creator ve Indiana Jones 5 aynı gişe başarısını elde edemeyerek yetersiz kaldı. Bu eğilim küresel gişeye de uzanıyor ve daha önce bahsedilen filmler milyar dolar barajını aşamıyor.  James Cameron'ın bu koşullardan etkilenmeyecek bir seviyede olduğu görülüyor. Bu kalkan Denis Brogniart ve Disney CEO'su Bob Iger'i yeni Alita filmlerine bütçe ayırmaya ikna etmede işe yarayabilir.

Bununla birlikte, James Cameron ve Jon Landau şu anda sırasıyla 2025, 2029 ve 2031 Aralık aylarında gösterime girmesi planlanan Avatar 3'ten 5'e odaklandıkları için Alita 2 ve 3'ün vizyon tarihleri hala belirsiz. Özellikle Rodriguez yönetmen olarak geri dönerse, diğer projelerle eş zamanlı olarak üretime başlamak mümkün. Ancak her ne kadar umut verici görünse ve Big Blue Men'in başarısının etkisi nihai kararı etkileyecek olsa da aceleci davranmayalım. Umarız Iger, oyuncuların ve yazarların grevi için yapılan görüşmelerde olduğu kadar ciddiyetsiz davranmaz.


KaynakScreenrant

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent