recent
Güncel Haberler

GTA 6'nın PC Lansmanı: Rockstar Çalışanının Gözüyle Teknik Zorluklar

Ana Sayfa
GTA 6'nın PC Lansmanı: Rockstar Çalışanının Gözüyle Teknik Zorluklar

GTA 6'nın PC'de yayınlanması GTA 5 kadar uzun sürecek mi? Neredeyse 200 milyon kopya satan GTA 5 ilk olarak Eylül 2013'te PS3 ve Xbox 360'ta, daha sonra da Nisan 2015'te PC'de piyasaya sürülmüştü. Oyunun hayranları tarafından GTA 6'nın da benzer bir çıkış modeli izleyebileceği ve birkaç yıl boyunca PC'de kullanılamayacağı yönünde endişeler dile getiriliyor. GTA 6'nın 2025 yılında piyasaya sürülmesinin planlandığını belirtmek gerekir.

Kârlılığa odaklanın

PC sürümü için resmi bir çıkış tarihi açıklanmamış olsa da, GTA 5 ve Red Dead Redemption 2'nin piyasaya sürülmesi sırasında Rockstar'da çalışan eski bir 3D animatörü olan Mike York, Rockstar'ın neden ev konsollarına öncelik verdiğine dair bazı bilgiler verdi.

Stüdyonun kârlılığa öncelik vermesi şaşırtıcı değil ve tarihsel olarak PlayStation en yüksek satışlara sahip konsol olmuştur. Rockstar'ın geçmişi göz önüne alındığında PlayStation sürümüne öncelik vermesi şaşırtıcı değil. GTA 5 örneğinde, Xbox portu eş zamanlı olarak piyasaya sürüldü, ancak ekip o zamanlar daha gelişmiş donanımı nedeniyle PS3'ün sınırlarını zorlamaya odaklandı.

Oyunun PC versiyonu mevcut olsa da, her zaman bu kadar gelişmiş olmayabilir. Mike York'a göre, ekip başlangıçta konsol deneyimini mükemmelleştirmeye odaklandı. Buna ek olarak, teknik sorunlar da göz önünde bulundurulmalıdır. Milyonlarca PlayStation ve Xbox ünitesi aynı teknik mimariye ve grafik kartlarına sahipken, PC'lerde farklı CPU'lara ve grafik kartlarına sahip çeşitli konfigürasyonlar var. Bu nedenle tüm konfigürasyonlara uyum sağlamalıyız.

GTA 6: Rockstar için devasa riskler

Animasyon uzmanı ayrıca PC'ye taşımanın konsol sürümlerinde tespit edilemeyen unsurları ekleme ve hataları düzeltme fırsatı sağlayabileceğini belirtiyor. Geliştiriciler PC versiyonuna yaklaşırken yeni fikirlere sahip olabilirler, örneğin konsolda mümkün olmayan bir ortama sis eklemek gibi. 

Stüdyolar oyunları Xbox veya PlayStation'a kıyasla PC'de daha fazla test etmek zorunda kalıyor. Zorlu konsol test aşamaları nedeniyle, PC sürümlerinin üretimin son aylarında arka planda kalması şaşırtıcı değildir. Ayrıca, GTA V için PC oyuncularının sayısı PS3, PS4 ve Xbox 360'a göre daha düşük. Bunlar Rockstar'ın bir sonraki yüksek bahisli oyunu için konsol sürümünü tercih etmesinin nedenlerinden bazıları.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent