recent
Güncel Haberler

CD Projekt RED'in Cyberpunk 2 ve The Witcher 4 Projeleri Hakkında Son Haberler

Ana Sayfa
CD Projekt RED'in Cyberpunk 2 ve The Witcher 4 Projeleri Hakkında Son Haberler

CD Projekt RED, 2022 yılında, ortak stüdyolardan sahne arkası görünümler ve projeler de dahil olmak üzere yaklaşan yapımların bir antolojisini sundu. Dikkat çeken iki proje The Witcher 4 için 'Polaris' ve Cyberpunk 2077'nin devamı için 'Orion' kod adlarını taşıyordu. Bu röportajda, önümüzdeki yıllarda neler bekleyebileceğimiz konusunda bize güven veren bazı ayrıntıları paylaştı.

Yeni Witcher destanı başlıyor

İlk olarak piyasaya sürülmesi muhtemel olan oyunla başlayalım: The Witcher 4. Adam Badowski'ye göre aktif yapım aşamasının bu yıl başlaması bekleniyor. Andrezj Sapkowski'nin yazılarına dayanan serinin üçüncü eserinin 2015 yılında piyasaya sürüldüğünü belirtmek gerekir.

CD Projekt RED'in Cyberpunk 2 ve The Witcher 4 Projeleri Hakkında Son Haberler
The Witcher 3 şüphesiz CD Projekt RED'i zirveye taşıyan oyundu © CD Projekt RED

Karizmatik Geralt de Riv'in yeni bir destanın başlangıcına işaret eden The Witcher 4'te merkezi bir rol oynaması mümkün olmasa da, en azından hayranlarını sevindirecek bir görünüm sergileyebilir. CD Projekt RED'in başkanı önümüzdeki altı ay boyunca en az 400 kişinin The Witcher 4 üzerinde çalışacağını belirtti.

Stüdyo bu yeni karanlık fantezi RPG destanı için büyük umutlar besliyor ve mümkün olan en iyi deneyimi sunmayı hedefliyor. RED Engine'den Unreal Engine 5'e geçiş bu hedefe ulaşmada yardımcı olabilir. En azından, iddialı hedeflerine ulaşmak için ihtiyaç duydukları tüm zamanı ayırmalarını umuyoruz. Oyunun 2026 veya 2027'de yayınlanmasını bekliyoruz.

CD Projekt RED'in Cyberpunk 2 ve The Witcher 4 Projeleri Hakkında Son Haberler
Yeni bir destan, yeni bir büyücüler okulu, yeni bir başyapıt © CD Projekt RED

Cyberpunk 2077'nin daha başarılı bir devamı mı?

Sırada Cyberpunk 2077'nin devamı var. Phantom Liberty ve son bir güncellemenin ardından, bu ikinci eserin geliştirilmesine stüdyonun Boston'daki ofislerinde başlandı bile.

The Witcher 4 öncelikli olmaya devam ettiği için, Mike Pondsmith tarafından yaratılan rol yapma oyununun distopik evreninden esinlenen bu yeni macera üzerinde "sadece" 80 kişi çalışacak. CD Projekt RED'in eş direktörü Michal Nowakowski, Reuters'a verdiği bir röportajda stüdyonun ilk oyunda yaptığı hatalardan ders aldığını belirtti.

Yeni bir destan, yeni bir büyücüler okulu, yeni bir başyapıt © CD Projekt RED
"Cyberpunk 2077 sadece bir ısınma turuydu" © CD Projekt RED

Cyberpunk 2'nin yapımı daha iyi kontrol edilecek ve oyun çok uzun yıllar öncesinden sunulmayacak. Nowakowski devam oyununda çok oyunculu unsurların varlığından da bahsetti. Bu özellik Cyberpunk I'de terk edilmiş olsa da, bu konuda yapılan çalışmalar tekrar iyi bir şekilde kullanılabilir.

CD Projekt RED'in temsilcileri, video oyunu yapımında yapay zeka sorulduğunda, bunun insanların yerini almaktan ziyade onları tamamlayabilecek ve oyun yapımındaki belirli süreçleri iyileştirebilecek bir araç olduğuna inandıklarını belirtti. 


Kaynak: Reuters

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent