recent
Güncel Haberler

Riot Games Kriz Modunda: %11 İşten Çıkarma Kararıyla Çalkalanıyor

Ana Sayfa

Riot Games önemli bir gerileme yaşadı. CEO Dylan Jadeja kısa bir süre önce çalışanlara, şirketin işgücünün %11'ini işten çıkarmayı da içeren bir geri dönüşe başlayacağını duyurdu. 'Çok fazla işi' olduğu düşünülen şirketin yeniden odaklanması için dünya çapında toplam 530 pozisyon ortadan kaldırılacak.

Riot'taki işten çıkarmalar CEO için "bir gereklilik"

Tencent'in %100 sahibi olduğu Riot Games, on yıl boyunca yalnızca bir oyun yayınladı: ikonik League of Legends (LoL). Ancak son yıllarda Amerikalı şirket, oynaması ücretsiz oyun Valorant, otomatik savaş oyunu Teamfight Tactics ve LoL'ün mobil versiyonu Wild Rift gibi birkaç yeni proje başlattı.

Riot 2019'dan bu yana hızlı bir büyüme yaşadı ve çok sayıda proje başlattı. Ancak Dylan Jadeja şirketin net bir yönü olmadığını gözlemledi. Jadeja, "Yaptığımız bazı büyük yatırımlar umduğumuz kadar iyi sonuç vermiyor" dedi.

Başka bir deyişle Riot, Covid döneminde işgücünü iki katına çıkarmış bir şirket, ancak artık maliyetleri sürdürülemez hale geliyor. Yayıncı son aylarda işe alımları dondurmuş ve bazı projeleri yavaşlatmıştı, ancak en büyük tasarruf ancak işgücünü azaltarak elde edilebilirdi ve şimdi bu yapıldı. CEO Jadeja bunun bir gereklilik olduğunda ısrar ediyor.

Riot çalışanlarının ayrılışıyla başa çıkmaya çalışıyor

Riot Games Kriz Modunda: %11 İşten Çıkarma Kararıyla Çalkalanıyor
League of Legends © Riot Games

Riot'un geliştirme ekipleri, yayıncı çevrimiçi oyunlarının uzun ömürlülüğünü korumayı amaçladığı için işten çıkarılmalardan etkilenmeyecek. Şirket, oyuncuların isteklerine uygun içerik, özellik ve güncellemeler oluşturmaya odaklanabilmelerini sağlamak için bu ekiplere öncelik veriyor.

İşten çıkarılan 530 çalışana en az altı aylık maaşlarının yanı sıra 2023 yılı için bir ikramiye ödenecek. Riot, işten çıkarılan çalışanlara yan giderleri, dizüstü bilgisayarı ve desteği (CV, koçluk vb.) karşılamak için ek 1.000 $ teklif ediyor. Ayrıca altı ay boyunca yeni bir iş bulma konusunda da yardım alacaklar.

Riot ayrıca bazı oyunlarına yönelik gelecek stratejisini de açıkladı. Legends of Runeterra, oyunun PvE macera modu 'Path of Champions'a daha fazla odaklanmak için geliştirme maliyetlerini azaltacak. Riot Forge, zanaat RPG'si Bandle Tale'in piyasaya sürülmesinin ardından faaliyetlerini durduracak. 2023'ün başlarında LoL'ün kaynak kodunun hacklenmesinin ardından, bu yıl Riot için şimdiden hareketli geçti!


Kaynak: Riot Games

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent