recent
Güncel Haberler

The Day Before: Dolandırıcılığın Sona Erdiği An

Ana Sayfa
The Day Before: Dolandırıcılığın Sona Erdiği An

Yadsınamaz hype'ına rağmen düpedüz berbatlığıyla tarihe geçecek oyunlar arasında The Day Before da var. Unreal Engine 5 kullanılarak geliştirilen, hayatta kalma ve korku unsurları içeren bir MMO'ydu. Ancak, çıkış tam bir felaket oldu ve Fntastic stüdyosu dolandırıcılık suçlamaları ve diğer tartışmalarla karşı karşıya kalarak projenin kapatılmasına yol açtı.

The Day Before, bir hikayenin sonu

Tartışmalı hayatta kalma nişancı oyunu The Day Before, 22 Ocak 2024 tarihinde sunucularının kapatılmasıyla resmen sona erdi. Oyun geçtiğimiz Aralık ayında piyasaya sürülmüş ancak çoğunlukla olumsuz eleştiriler alarak satıştan çekilmesine yol açmıştı.

The Day Before, 2021 yılında pandemi sonrası hayatta kalma MMO'su olarak duyuruldu. Birkaç gecikmeye ve Unreal Engine 5'e geçilmesine rağmen, oyun Aralık ayında PC'de erken erişim olarak piyasaya sürüldüğünde beklentileri karşılayamadı. Yayınlanmadan kısa bir süre önce oynanış görüntülerinin bulunmamasının ardından hayranlar oyunun kalitesi hakkında şüpheye düştü ve bir ticari marka anlaşmazlığı Kasım ayına kadar bir ertelemeye daha neden oldu. 

Hayal kırıklığı

Oyunun başarılı olamaması hayal kırıklığı yarattı. Fntastic, Steam'deki son derece olumsuz eleştirilerin ardından mali başarısızlık ve devam etmek için fon eksikliği nedeniyle oyunun geliştirilmesini durdurduğunu açıkladı. Ayrıca oyun, proje üzerinde çalışan 40 gönüllü ile ücretsiz işgücü kullanma suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Bu tartışmalı mesele en azından şimdilik çözülmüş görünüyor.

Neyse ki Valve bir geri ödeme kampanyası başlattı ve harcanan zamana bakılmaksızın tutarın tamamını geri aldı. Ayrıca, oyuncular herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmadı.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent