recent
Güncel Haberler

GTA 6'nın Fiyatı Yükseliyor mu? Take-Two'dan Önemli Açıklama

Ana Sayfa
GTA 6'nın Fiyatı Yükseliyor mu? Take-Two'dan Önemli Açıklama

Büyük ölçekli video oyunları geliştirmenin maliyeti giderek artıyor ve bütçeler artık yüz milyonlarca doları buluyor. Rockstar Games'in ana şirketi Take-Two Interactive gibi yayıncılar ve geliştiriciler, bu devasa yatırımları telafi etmek için çeşitli stratejiler üzerinde çalışıyor. Bunların arasında oyun fiyatlarını artırmak da yer alıyor ve burada akla hemen GTA 6 geliyor.

GTA 6 pahalı bir oyun olabilir mi?

Son birkaç yılda AAA video oyunlarının fiyatı 69.99 $'dan 79.99 $'a yükseldi. Bu 10 $'lık artış, modern oyunların sunduğu gelişmiş grafikler ve daha uzun oyun süreleri gibi unsurları yansıtmayı amaçlıyor. Ancak, bu artışların son olmayabileceğine dair işaretler var. Acaba sıradaki hedef GTA mı?

Take-Two CEO'su Strauss Zelnick, yakın zamanda yaptığı bir finansal sonuçlar konferansında, yeni bir fiyat artışının olabileceğine dair ipuçları verdi. Zelnick, şirketin daha fazla içerik ve daha iyi bir oyun deneyimi sunarak, talep edilen fiyat için olağanüstü bir değer sağlamaya odaklandığını belirtti.

Zelnick, “Gerçekten de maliyetin çok üzerinde bir değer sunmaya odaklanmış durumdayız,” dedi. “Bir fiyat belirlediğimizde, bunun tüketici için iyi bir haber olduğundan ve oyun deneyiminin ödenenden çok daha değerli olduğundan emin olmak istiyoruz.

Zelnick, hangi oyunların bu politika kapsamına gireceğinden bahsetmedi ancak bu stratejinin 2025 sonbaharında çıkması beklenen GTA 6 gibi merakla beklenen oyunlar için de geçerli olması muhtemel. GTA 6'nın, 70 doların üzerinde bir fiyatı test eden ilk oyun olabileceği konuşuluyor.

Bu bir ilk değil

Take-Two'nun oyun fiyatlarını değiştirmesi yeni bir durum değil. Örneğin, GTA Online oyuncuları için GTA+ aboneliği kısa süre önce aylık 5,99 $'dan 7,99 $'a yükseltildi. Bu abonelik, L.A. Noire ve Bully gibi eski Rockstar oyunları da dahil olmak üzere bir dizi özel içerik ve avantaj sunuyor.

Ayrıca, Take-Two Red Dead Redemption gibi oyunlarının PS4 ve Nintendo Switch için yeniden düzenlenmiş versiyonlarını 49.99 $ fiyatla piyasaya sürdü. Ancak bu sürüm, 60 FPS desteği ve çevrimiçi modun olmaması nedeniyle eleştirilse de, bu eksikliklerin bazıları sonradan giderildi.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent