recent
Güncel Haberler

Star Wars Outlaws: Ubisoft Eleştirilere Yanıt Verdi, Oyun Hakkında Hâlâ Umut Var

Ana Sayfa
Star Wars Outlaws: Ubisoft Eleştirilere Yanıt Verdi, Oyun Hakkında Hâlâ Umut Var

Video oyunları için heyecan dolu bir hafta sonuydu! Summer Game Fest 2024, 7 Haziran'da başladı ve Ubisoft'un kendi konferansıyla Pazartesi akşamı son buldu. Oyun devi, yakında çıkacak ve yeni piyasaya sürülen oyunlarını sergileme şansı buldu. Özellikle bu yaz çıkacak olan Star Wars Outlaws oyunu uzun bir sunumla açılışı yaptı.

Massive Entertainment ekibi tarafından geliştirilen bu oyun, bizi serseri Kay Vess'in yerine koyacak. Hikaye, Star Wars'un orijinal üçlemesi arasında, The Empire Strikes Back ve Return of the Jedi arasında geçiyor. Bu dönemi tekrar ziyaret etmek her zaman keyifli olsa da, oyunun önizlemeleri pek ikna edici değildi. Ubisoft, bu konuda bizi rahatlatmaya çalışıyor.

Star Wars Outlaws henüz her şeyi göstermedi

Summer Game Fest, medyaya Star Wars Outlaws'ın oynanabilir demosunu deneme fırsatı sundu. Medya mensupları, Kay'in maceralarına adım atarken eğlenme veya hayal kırıklığı yaşama şansı buldu. VGC'nin röportaj yaptığı oyunun iki yönetmeninden biri olan Julian Gerighty, basından gelen ilk geri bildirimleri değerlendirdi. Oyunu "çok ikna edici" bulduğunu belirtti. Ancak, SGF 2024'te sunulan demo, oyunun sadece küçük bir bölümünü gösterdiği için tam bir değerlendirme yapmak adil olmayabilir.

Özellikle bir yorum, bizim de dahil olduğumuz ön incelemelerde sıkça gündeme geldi. Star Wars Outlaws, başka bir büyük video oyunu serisine oldukça benziyor gibi görünüyor. Ubisoft Forward'da gösterilen oynanış sunumuna bakılırsa, oyun, Naughty Dog'un Uncharted serisini anımsatan üçüncü şahıs nişancı mekaniklerini benimsemiş. Uncharted serisinin son oyunları kendini yenilemeyi başarsa da, bu tür bir oynanış biraz modası geçmiş hissi veriyor. İlk Uncharted oyunu, 2007 yılında PS3'te piyasaya sürülmüştü.

Bu benzetme belki kasıtlı değil ama yine de gurur verici. Star Wars Outlaws'ın yaratıcı yönetmeni, geliştirme sırasında Uncharted'ın bir referans noktası olmadığını belirtiyor. Ancak, "sektörün en iyisiyle karşılaştırılmak" gurur verici bir durum. Gerighty, oyunun bazı kısımlarının Uncharted'ı anımsatabileceğini kabul ediyor, ancak bu sadece oyunun sunduklarının küçük bir kısmı. Özellikle açık dünya deneyimi, oyunun güçlü yönlerinden biri olacak. Ancak SGF'de bu deneyimi tam anlamıyla yaşatmak mümkün olmadı. Gerighty, oyunun yaklaşık otuz saatte tamamlanabileceğini belirtiyor. Yani keşfedilecek çok şey var. 30 Ağustos'ta oyun çıktığında umarız ki bu beklentiler karşılanır.

author-img
Ömer Çağlar T.

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent