recent
Güncel Haberler

Yapay Zeka Arenasında Dev İsmi OpenAI'nin Gelirleri Hızla Yükseliyor

Ana Sayfa
Yapay Zeka Arenasında Dev İsmi OpenAI'nin Gelirleri Hızla Yükseliyor

Yapay zeka alanında önemli gelişmeler yaşanıyor ve bu alanda öncülük eden isimler arasında OpenAI öne çıkıyor. Şirket, Sam Altman'ın liderliğinde devrim niteliğindeki ChatGPT gibi ürünlerle sektörü kökten değiştirerek dikkatleri üzerine çekti. Google'ın Gemini ve son zamanlarda Apple gibi devlerin de katılımına rağmen, OpenAI'nin etkisi belirleyici olmaya devam ediyor.

3 milyar dolarlık sınırı geçti

Son iki yıldır tartışmalara konu olan OpenAI'nin finansal gücü hakkında net bilgiler elde etmek zor olmuştu. Ancak Amerikan medya kuruluşu The Information'ın raporuna göre, şirketin gelirleri hızla artıyor. Geçen yıl yıllık gelirleri 1,6 milyar dolara yükseldi ve 2024'e kadar bu rakamın iki katından fazla artması bekleniyor; şu anda ise 3,4 milyar dolar seviyesinde.

ChatGPT aboneliği OpenAI'yi taşıyor

OpenAI'nin son ürünleri, özellikle GPT-4o gibi yenilikleri dikkate alındığında, bu finansal büyümenin ardında yatan nedenler açıkça ortaya çıkıyor. Şirketin Microsoft gibi güçlü bir ortağı da bulunuyor ve bu da büyük bir destek sağlıyor.

Gelirin büyük bir kısmı, ortalama maliyeti 20 dolar olan ChatGPT premium aboneliklerinden geliyor. Ayrıca, geliştiricilerin OpenAI'nin dil modellerini kullanarak oluşturdukları uygulamalar veya hizmetler için yapılan ödemeler de önemli bir gelir kaynağı teşkil ediyor.


KaynakEngadget

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent