recent
Güncel Haberler

PS5 Pro Resmen Tanıtıldı: Çıkış Tarihi Belli, Fiyatı El Yakıyor!

Ana Sayfa
PS5 Pro Resmen Tanıtıldı: Çıkış Tarihi Belli, Fiyatı El Yakıyor!

Uzun bir bekleyişin ardından, Sony'nin merakla beklenen PS5 Pro modeli nihayet gün yüzüne çıktı. Aylar boyunca süren söylentilerin ardından bugün, PS5 Pro resmen tanıtıldı. Daha önce gelen bazı sızıntılarla fiyatı ve çıkış tarihi gibi bilgiler kulağımıza çalınmıştı; ancak bu akşam itibarıyla tüm detaylar netlik kazandı.

Sony, oldukça kısa ama etkileyici bir basın toplantısıyla PS5’in geleceğine dair teknik detaylar paylaştı ve bu geleceğin PS5 Pro olduğunu ilan etti.

Sony nihayet PS5 Pro'yu resmileştirdi

Peki, PS5 Pro neler sunuyor? Şimdi daha güçlü, daha hızlı ve yeni bir tasarımla karşımızda. Ayrıca, sızıntılarda gördüğümüz ilk görsellerde olduğu gibi, PS5 Pro'nun daha zarif hatlara sahip olduğunu ancak PS5’in kıvrımlarını koruduğunu görüyoruz. Gövde tasarımında dikkat çeken bir değişiklik ise üç yarıklı yapısıyla geliyor olması. Altında ise konsolun performansını zirveye taşıyacak yepyeni donanımlar gizli.

Beklendiği gibi, bu model PS5 için adeta bir güç dopingi olacak. Özellikle 4K çözünürlükte oyun akıcılığı ve görsel deneyim büyük ölçüde iyileşiyor. Yeni teknolojiler, oyunculara daha yüksek performans sunarken, mevcut oyunlar için de ek optimizasyon seçenekleri vaat ediliyor. Bu sayede PS5 Pro, oyun dünyasında heyecan yaratan bir yenilik olarak öne çıkıyor.

Çok daha güçlü bir konsol

Toplantıda Sony, DualSense kontrolcüsündeki yeniliklerden ve mevcut PS5 teknolojilerinden kısa bir bahsin ardından, PS5 Pro’nun kalbinde yatan teknik detaylara odaklandı. Yeni GPU, gelişmiş ray tracing desteği ve Sony’nin PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution) teknolojisi ile performans ve grafiklerde ciddi iyileştirmeler bizleri bekliyor.

Sony'nin açıklamalarına göre, PS5 Pro’nun ray tracing performansı mevcut modele kıyasla iki kat daha güçlü. Aynı zamanda, PSSR teknolojisi sayesinde oyuncular daha akıcı ve ultra net grafiklerle karşılaşacak. PS5 Pro, daha güçlü bir GPU'ya sahip olacak ve bu da %45 daha hızlı oyun performansı anlamına geliyor.

PS5 Pro Resmen Tanıtıldı: Çıkış Tarihi Belli, Fiyatı El Yakıyor!
PS5 Pro logosu © PlayStation ve Sony Interactive Entertainment

Şu anda bilinen tüm oyunlar “PS5 Pro Geliştirilmiş”

PS5 Pro için şu ana kadar doğrulanan bazı oyunlar ise şöyle:

  • Alan Wake 2
  • Assassin's Creed: Shadows
  • Demon's Souls
  • Dragon's Dogma 2
  • Final Fantasy 7 Rebirth
  • Gran Turismo 7
  • Hogwarts Legacy
  • Horizon Forbidden West
  • Marvel's Spider-Man 2
  • Ratchet & Clank: Rift Apart
  • The Crew Motorfest
  • The First Descendant
  • The Last of Us Part II Remastered

PS5 Pro'nun fiyatı ve çıkış tarihi

Son olarak, PS5 Pro’nun yıl sonuna kadar piyasaya çıkması bekleniyor ve kesin tarih olarak 7 Kasım işaret ediliyor. Ancak bu yüksek performanslı konsolun fiyatı da epey yüksek olacak. Tamamen dijital sürüm için 799,99€ fiyat biçilirken, disk sürücüsünü ayrıca almak isteyenler 120€ daha ödemek zorunda. Fiziksel oyunlar için uyumlu bir PS5 Pro’nun toplam maliyeti ise 920€'yu bulacak.

Oyuncular sabırsızlıkla bekleyebilir çünkü PS5 Pro, hem mevcut kullanıcılar hem de yeni nesil konsola geçiş yapmayanlar için oyun deneyimini bambaşka bir seviyeye taşıyacak!

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent