recent
Güncel Haberler

Xiaomi, Apple'ı Geride Bıraktı mı? Mobilite Pazarını Sarsan Rakamlar

Ana Sayfa
Xiaomi, Apple'ı Geride Bıraktı mı? Mobilite Pazarını Sarsan Rakamlar

Apple, dünya genelinde sadık bir hayran kitlesine sahip ve güçlü bir ekosistem oluşturmuş olsa da, son iki yılda bazı zorluklarla karşılaşıyor. iPhone 15, satış rakamları açısından beklentileri karşılamamıştı. Şimdi ise ilk veriler, iPhone 16’nın da benzer bir tablo çizdiğini gösteriyor. Bu nedenle Xiaomi'nin Apple'ı geride bırakması pek de sürpriz olmadı!

Xiaomi üç yıl sonra ilk kez Apple'ı geride bıraktı

Apple, akıllı telefon pazarında gerilemeye mi başladı? Counterpoint'in yayınladığı verilere bakıldığında, durum bunu işaret ediyor. Ağustos 2024'te Xiaomi, dünya çapında Apple'dan daha fazla akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Bu, Ağustos 2021'den bu yana ilk kez yaşanan bir gelişme.

Aşağıdaki grafikte de görülebileceği gibi, bu değişim hem Xiaomi’nin yükselen satış grafiği hem de Apple’ın yılın özellikle yaz döneminde yaşadığı satış düşüşünden kaynaklanıyor. Yaz sonu, Apple için geleneksel olarak akıllı telefon satışlarının en düşük olduğu dönemlerden biri.

Xiaomi, Apple'ı Geride Bıraktı mı? Mobilite Pazarını Sarsan Rakamlar
© Counterpoint

Xiaomi'nin yeni stratejisi işe yarıyor

Ancak bu durumun ötesinde Xiaomi’nin başarılı stratejisi de büyük rol oynuyor. Araştırma direktörü Tarun Pathak’a göre, “Xiaomi bu yıl daha odaklı bir ürün stratejisi izleyerek, her fiyat segmentine bir amiral gemisi model sunmaya odaklandı.” Eskiden Apple veya Samsung’a güçlü bir alternatif olarak görülmeyen Xiaomi, şimdi pazarın üst segmentine de girmeye başladı. Pathak, “Giriş seviyesi ve orta segmentte güçlü bir performans sergileyen Xiaomi, katlanabilir ve ultra premium cihazlarla üst segmente de adım attı” diye ekliyor.

Çinli teknoloji devi için gelecek gerçekten umut verici görünüyor!


KaynakCounterpoint

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent